tiistai 2. tammikuuta 2018

Terveiset kesältä Espanjasta

Apua apua apua mitä onkaan päässyt käymään! Blogin päivittäminen on pahan kerran päässyt unohtumaan ja kirjoitustauko on venähtänyt ei edes viikoiksi, vaan kuukausiksi.. pyydän anteeksi nöyrimmin äidiltä ja Espanjan kummitädiltä. Ja Tiinuliiniltä ja Ryhannalta, jotka hekin joskus käyvät täällä höpöjäni lukemassa.

Lupasin edellisessä postauksessa lomakuulumisia, joten täältä pesee. Viimeinen kesälomaviikko oli elokuun lopussa, jolloin käväisin ihan itekseni hakemassa lämpöä ja aurinkoa Sevillasta ja Malagasta. Itse lento Malagaan sujui hyvin, mutta ongelmia hieman aiheutti bussisiirtymä kotoa kentälle - sunnuntain aamuyön seutulinjabussi oli nimittäin aivan täynnä baarista kotiin könyävää kännikansaa, joten voin luvata ja vannoa, että jatkossa noin aikaisin lähteville lennoille matkaan kyllä taksilla. 

Pikkuisen aikaisesta herätyksestä väsyneenä saavuin Malagaan, missä suureksi riemukseni (not!) satoi vettä... lämmintä sentään oli, mutta eipä juuri alkuun naurattanut. Malaga-Sevilla -välin matkustin bussilla, johon lipun olin näppäränä tyttönä ostanut netistä. Matkan hintaan sisältyi myös pussukka, jossa oli vesipullo, sokerikakun tyylinen pikkunaposteltava sekä pienet nappikuulokkeet. Hyvinhän se reissu siinä sujui, vaikka edessä väärällä paikalla istunut daami kallisti istuimensa syliini ennen kuin ehdin saada repun lattialle. Jepjep. Kohtelias kun olin, en edes hiuksista vetänyt, vaikka mieli teki.
27 astetta ja ilmankosteus 78
Tuttu intiaanipää motarin varrella
Sevillassa sentään paistoi iltapäivällä sinne saapuessani aurinko ja kun matkapäivä oli jo pitkällä, otin bussiasemalta suosiollisesti taksin hotellille, joka sijaitsi keskustan ulkopuolella Santa Justan päärautatieaseman vieressä. Voin muuten lämpimästi suositella tätä Ayre-ketjuun kuuluvaa paikkaa, hinta viidestä yöstä maksoi vähemmän kuin Malagan kahden yön pysähdys loppureissusta, paikka oli siisti, uima-allasalue kiva (kunhan ei ole liiaksi dorkaa porukkaa) ja lähellä hyvät mahdollisuudet myös shoppailuun. Huone oli jo valmis, joten sisäänkirjautumisen ja pikavirkistäytymisen jälkeen suuntasin poolille lukemaan. 
Rusketus edistyi tasaisesti matkan aikana
En ottanut hotellipakettiini aamiaista, kun aattelin ottaa ihan levon kannalta ja herätä silloin kuin huvittaa. Noh, täti-ihmisenä ei aamuisin luonnollisesti juuri kahdeksaa pidempään nukuttanut, joten läksin aina viimeistään yhdeksän pintaan kävelylle radan toiselle puolelle, mistä löysin sopuhintaisen kulmakahvilan, jossa naapuruston mummut ja papat näyttivät myös aamuisin istuvan. Kuvan aamupalasetti maksoi kolme euroa, jamonin kanssa euron enemmän - olin tyytyväinen!
Hotellista lyhyen kävelymatkan päässä oli El Corte Inglesin tavaratalon ja Nervionin metroaseman yhteydessä sijaitsevan ostoskeskuksen lisäksi myös FC Sevillan kotistadion. Valitettavasti pelejä ei juuri lomaviikkoni aikana ollut, mutta joukkueen fanituotemyymälästä kävin hakemassa pienille pojille kivat yöasut. Muillekin lapsille löytyi tulkut, Pampulallekin esim. Despacito-teeppari, jollaisen ostin itsellenikin treenikäyttöön. 

Mulla ei ollut Sevillassakaan sen kummempia agendoja matkaa varten (mitä nyt etukäteen olin tarkistanut Oscar de los Reyesin esiintymisen sekä arabialaisen kylpylän alustavan varaustilanteen), mutta säätiedotuksen perusteella yhtenä aamuna ajattelin käydä kiertämässä Metropol Parasolin läpi. Kaikki meni oikein kivasti siihen asti, kun pääsin ylös. Siellä sitten kroppa kieltäytyi yhteistyöstä eli en pystynyt näköalareittiä kiertämään - näin näköjään Oulun vesitornivierailun jälkeen korkean paikan kammo entuudestaankin paheni, etenkin kun ei ollut ketään kaverina pitämässä kädestä kiinni. Kivan kuvan sentään sain ravintolatasanteelta napattua.

Lievään ketutukseen kiertelin sitten kaupungilla tuttuja huudeja ja kävin sekä ostamassa lipun Casa de la Memorian esitykseen että tekemässä varauksen arabialaiseen kylpylään. Ennen puolta päivää olin jo takaisin hotellilla ja altaalla, mutta tulipas kuitenkin käveltyä yli 13 kilometriä tuon yhden aamupäivän aikana! 

1 kommentti:

  1. Kyllähän määki täällä aina välistä käyn :D Liekö sukuvika, mutta mullakin venyi varmaan parin kk, reilunkin, mittaiseksi bloggaustauko - tänään ryhdistäydyin :) Mennäänkö lounaalle joku pv?

    VastaaPoista

Saa kommentoida, mut ei oo pakko!