perjantai 19. tammikuuta 2018

Mutka Malagaan

Nautittuani auringosta Sevillassa siirryin vielä pariksi päiväksi nauttimaan auringosta Malagaan. Junamatkalla piti taas ihailla ikkunasta paikallista Monttaa (selityksenä ihmettelijöille, pienet pojat Mehmeli ja Nötterö kovasti tykkäävät Muhoksen Montasta, joka ohi ajettaessa aiheuttaa aina innostunutta puheen pulputusta, kun siellä on paljon sähköä!). 
 
 
Sen verran oli väsymystä ilmassa, että otin rautatieasemalta suosiolla taksin hotellille, joka oli entuudestaan tuttu paikka; muutama vuosi sitten siellä tuli oltua Ässä-fanin kanssa yhden yön verran. Sisäänkirjautumisen jälkeen suuntasin kattoterassille, missä oli kovasti tunkua, mutta sain kuin sainkin sieltä tovin vartottuani pedin ja pääsin pötköllenikin.
 
 
Kylmä nollaolut maistui juorulehtiä lukiessa
 
Illalla oli todellakin jo veto veks, eikä perjantai-illasta huolimatta tehnyt mieli lähteä kaupungillekaan pyörimään. Kävinkin vain hakemassa muutaman korttelin päästä bongaamastani pizzapaikasta makiat slicet tomaatti-mozzarellapizzaa ja jatkoin loppuillan juorulehtien parissa levyttämistä hotellihuoneessa.

Lauantaiaamuna olikin ylläribylläri pilvistä ja ennen aamupalalle etsiytymistä kävin kiertämässä muutaman kilometrin kävelylenkin vielä hiljaisessa kaupungissa. 
 
 
 
 
Aamupalan nautin taas paikalliset mummut ja papat keränneessä kulmakahvilassa, minkä jälkeen siirryin uima-altaalle lukemaan, vaikka alunperin olin ajatellut, että olisi Picasso-museossakin voinut piipahtaa. Pilvisen aamun takia siellä saikin naatiskella ihan yksinään muutaman tunnin, ennen kuin seuraa alkoi valua paikalle. Elena Ferranten kolmososakin tuli tämän reissun aikana kahlattua läpi, siinäpä vasta tarina!
 
 
 
Sen verran aattelin uutta Sevillasta ostettua maksimekkoa ulkoiluttaa, että kävin keskustan kävelykadun kauppoja läpi viimeisten tuliaisostosten toivossa ennen nukkumaan rupeamista. Hotellihuoneessa ehti tulla vielä nälkäkin, joten piti hakea niitä edellisiltana ihan syömäkelpoisiksi osoittautuneita pizzasliceja vielä uudelleenkin... Aamulla edessä olikin sitten lähtö lentokentälle ja takaisin Suomeen päästyäni pikasuihkun jälkeen hienosti suoraan ystävän tyttären rippijuhliin.
Kahden kympin mekko Sevillasta
Että sellainen oli mun kesälomareissu Espanjaan, milloinkahan sinne taas uudelleen pääsisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, mut ei oo pakko!