maanantai 27. tammikuuta 2014

Ääntä kohti ja silleen

Lauantaina karistin Coriolanus-liputta jäämisestä aiheutuneen pettymyksen kävelemällä molemmat päkiät rakoille. Kun ei edes satanut, oli ihan mukava talsia ympäri kaupunkia arkkitehtuuria tutkaillen ja kaikkea muutakin ihmetellen. Matkaa kertyi 5-6 kilometriä ja ehdinpä siinä samalla soittaa äidille kotiinkin Regent´s Parkin rauhasta.

Kaupungilla kuljaillessa tulee tietenkin aina kova nälkä, mutta onneksi apu on lähellä, kun erilaisia kahvila- ja ravintolaketjuja on ihan tsiljoona; esim. EAT., Itsu, Pret á Manger, jo aiemmissa yhteyksissä mainittu Patisserie Valerie, Garfunkel´s sekä tietenkin hampurilaispaikat Starbucksista puhumattakaan. Yksin kun liikkuu, ei ole kiva mennä _ylihienoon_ paikkaan, eikä mulla myöskään ole hinkua tehdä pöytävarauksia valmiiksi etukäteen, vaan nälän yllättäessä menen lähimpään tarpeeksi kivalta näyttävään mestaan, josta ruoan saa nopeasti.

Tämä taktiikka tuotti nyt ennen lauantain Henry V -näytöstä epämiellyttävän yllätyksen, kun lipun lunastamisen jälkeen oli taas reilusti toista tuntia ylimääräistä aikaa kulutettavana. Päätin siis kokeilla St. Martin´s Lanen Garfunkel´sia korttelin päässä Nöel Coward -teatterista. Pizzaa teki kovasti mieli, mutta otin alkuruoaksi kanansiipiä, jotka tuotiinkin varsin pian gorgonzola-dipin kera. Ilman dippiä menivät alas. Pizza oli suuri pettymys, sillä vaikka luulisi ettei Margaritassa paljoa ole epäonnistumisen vaaraa, tämä lätty oli kyllä pohjanoteeraus. Juustoa ei ollut juuri nimeksikään ja se mitä oli, oli ihan kuivunutta, päällä vielä muutama tomaattislaissi. Nälkä kun oli, sain käntyn alas jotenkuten ja jälkkäriksi erehdyin vielä tilaamaan sitruunasorbetin, joka oli pilattu vadelmakastikkeella ja runsaalla kermavaahdolla. Nälkä lähti, muttei se kyllä kovin hyvää ollut. Kuuntelin salaa viereisessä pöydässä keskustelevaa kolmea miestä, jotka arvioivat ravintolan vaalean tarjoilijatytön kaksien treffien arvoiseksi. Hehe.
Sunnuntaiaamun brunssi sitä vastoin oli oikein onnistunut eli kun luovutin huoneeni, talsin kimpsujen ja kampsujen kanssa vesisateessa lähimpään Pret a Mangeriin. Päädyin syömään italialaisen kanasalaatin, lämpimän kinkku-juustotäytteisen croissantin sekä maistuvan sitruunajuustokakkuvanukkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, mut ei oo pakko!