sunnuntai 18. elokuuta 2013

Urheilua ja musiikkia

Kävin torstai-iltana taas livemusiikkia kuuntelemassa. Ehdin ensimmäisten biisien aikana jo autuaasti unohtaa, ettei illan solisti ollut vielä edes lavalla, sillä niin hyvin taas svengasi. Artun lisäksi Koko kesä Kalliossa -klubin stagella tällä kertaa musisoivat Timo Kämäräinen kitarassa, merikarhua muistuttava Harri Rantanen bassossa sekä Jussi Lehtonen rummuissa. Herbie Hancockia ja Thelonius Monkia ainakin kuultiin ennen kuin Esa Kaartamo tuli lavalle tokaan settiin. Kappaleet olivat harvoin, jos koskaan aiemmin kuultuja, ja tunnelma oli kovin harras. Harmi, ettei paikalle ollut löytänyt kuin kourallinen väkeä. Melko kovaa kitarointia oli tarjolla, sillä myös Kaartamo itse on skeban varressa varsin uskottava, Kämäräisestä nyt puhumattakaan. Siellä ei montaa väärää ääntä kuultu ja etenkin slide-vedot olivat mun mieleen. 

Tokasta setistä parhaiten jäi mieleen keikkabussi-pissatauko -tunnelmapala Pull over. Pull over - gotta take a leak / Pull over - relief I seek. Sieluni silmin näen reissussa rähjääntyneen bussin ajamassa reissussa rähjääntyneet muusikot kyydissään yöttömässä yössä jossain Pihtiputaan takana, kädessä väljähtynyttä keskaria tahi ehkä jopa jallua, väsynyttä läppää ja ainainen kusihätä. 

Yleisurheilun mömmöm-kisoja on tullut katsottua pitkin viikkoa silmäys sieltä, toinen täältä, mutta miesten keihäsfinaali piti jännätä loppuun asti. Mitä nyt myötätunnosta veljeäni Longia kohtaan käänsin välillä Arsenal-Aston Villa -matsiin, missä annettiin ainakin yksi varsin kyseenalainen rangaistuspotku. Pitäisiköhän mun ruveta seuraamaan Valioliigaa enemmänkin, kun kerran kanavapaketista matsit näkyy? Voisin myös käydä peleissä paikan päällä, mutta ainakaan nyt suunnittelemieni reissujen ajankohtina ei kotiotteluita Emirates Stadionille ole luvassa. Eri reissua sitten vissiin suunnittelemaan... Reilun tunnin päästä tulevat telkkarista vielä viimeiset kisatapahtumat Moskovasta. Eihän siellä satasen viestejä lukuun ottamatta mitään kiinnostavaa enää ole tarjolla, mutta katonpa kuitenkin. 

Kaivelin yöllä taas musiikkia netistä, olkaapa hyvät:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, mut ei oo pakko!