maanantai 5. syyskuuta 2016

Maissa ja merellä

Töihin paluu (oho, jo kolme viikkoa sitten) sujui hieman kaksijakoisissa merkeissä eli kiva oli nähdä kavereita, mutta organisaatiomuutos aiheutti hässäkkää ja säätöä. Viikonlopun vapaat tulivatkin enemmän kuin tarpeeseen ja kun sää oli vielä ihanan kesäinen, tein pitkän kävelylenkin Kaivarin rantaa kohti. Siellä päämääränä oli tietty Helsingin Jäätelötehtaan jätskikoju, mistä nappasin sitruunajäden auringossa nautittavaksi. Työkaveri miehineen sattui myös paikalle ja heidän kanssa rupattelin pienen tovin ennen matkan jatkamista.
Mulla on jo useamman vuoden ajan ollut mielen päällä käydä jollain Kauppatorin rannasta lähtevällä miniristeilyllä ja nyt kun sää suosi ja aikaa oli, otin lennosta lipun Helsingin edustan itäiseen saaristoon menevään botskiin. Aurinkokannen paikalla oli kiva odotella laivan lähtöä ja itse risteilykin sujui oikein mukavasti, vaikka välillä hieman tuulikin. Voin suositella tällaista reissua täydestä sydämestä!
 
 
Maanantain aikaisen aamuvuoron ja pitkän työpäivän jälkeen olikin toisenlaisen risteilyn vuoro, suuntana ihana Tukholma. Olin liikenteessä tällä kertaa yksin ja nyt tuli vihdoin testattua Viikkarin Mariellan vuosi sitten remontoitu standardihytti. Melko kompaktihan se oli, mutta isoa plussaa uusista korkeista sängyistä ja tyynyistä, joita kahden hengen hytissäkin oli neljä. Hyvähän tuossa oli itekseen äksänä lötkötellä, lukea ja katsoa telkkaria. 

Sää oli edelleen lämmin ja aurinkoinen, joten mikäpä minun oli kaupungilla käppäillessä. Ilmeisesti käyn erittäin hyvin paikallisesta, koskapa minulta kysyttiin neuvoa kahteen otteeseen - toisella kertaa en valitettavasti osannut auttaa. Pienet tuliaiset tuli hankittua, minkä jälkeen suunnistin kohti vanhankaupungin suokkaria Setas-ravintolaa. Mukava tarjoilijapoika antoi käteeni a la carte -listan, josta löytyi jo keväällä makuhermot räjäyttänyt häränfilepizza. Ai-van mah-ta-vaa!
 
Hyvin nukutusta yöstä huolimatta väsy alkoi hieman painaa, joten palasin laivalle jo hyvissä ajoin ennen lähtöä Södermalmin kautta, matkalla vetäisin pehmisjäätelön. Paistattelin lähtöön asti laivan takakannella cokiksen ja ruotsalaisten juorulehtien kanssa, sitten oli vuorossa pikainen suihku, mutka tax freessä ja ei kun hyttiin pötköttämään. Olipa taas muuten mukava reissu, mutta harmi, kun Mariellan ravintolatarjonta ei nyt just satu kohtaamaan mun maun kanssa. Yksinkertainen ihminen kun tykkää yksinkertaisista asioista ja kahvilaa lukuun ottamatta ei sitten tältä laivalta oikein sopivaa paikkaa mun mielentilaan löytynyt (buffet´ssa tai Food Gardenissa muista ravintoloista puhumattakaan ei tee mieli käydä ilman seuraa ja vanhan hyvän tapas-ravintolan/Ella´sin tilalla on shamppisbaari - juu ei kiitos). Höh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, mut ei oo pakko!