maanantai 25. marraskuuta 2013

Family Ties

Minulla oli vieraita viikonlopun eli Pimpula, Pampula ja Kultapoika tulivat pohjoisesta yöjunalla kylään perjantaiaamuna. Myös mummu ja pappa tulivat, mutta yöpyivät hotellissa. Perjantaina laitettiin pappa talteen päivälevolle, kuljailtiin kaupungilla, ostettiin Pampulalle juhlakengät, haettiin uudet peitot ja käytiin ruokakaupassa.
Musisoivat nallet
Halli
Illan kruunasi kauan odotettu HIFK-Kärpät -ottelu, jonka voitti tietenkin Kärpät Juhamatti Aaltosen tehdessä kaksi ihan mielettömän hienoa byyriä. Jouduin hillitsemään sisäisen kukkahattutätiyteni, sillä vieressä istunut kovaan ääneen huutanut ja kiroillut HIFK:n kannattaja oli sen verran aggressiivisella tuulella, että pataanhan siitä olisi tullut, jos olisin suuta soukemmalle pyytänyt. Pimpula varsinkin oli vähän vaisuna, mutta oltiin yhtä mieltä siitä, ettei setä kyllä itse pelistä mitään ymmärtänyt. 

Pelin jälkeen jäätiin hillumaan hallin takaovelle, sillä Longi oli sopinut Juhin kanssa lyhyestä fanitapaamisesta. Kaikilla kolmella lapsella oli nimmarivihot mukana ja siellähän sitten vaanittiin ovesta poistuvia pelaajia kohtalaisen hyvällä menestyksellä: Lehtonen (pienten poikien äidin ja ehkä jopa minun suosikkini noin niin kuin ulkopelillisten ansioiden mukaan :D), Ohtamaa, Kähkönen, Junttila, Donskoi, Vallin, Kukkonen, Aaltonen, Rynnäs, Keränen, Huml, Pyörälä. Nimmarit antoivat myös HIFK:n kakkosmokke Ore, Kärppien valmentaja Marjamäki sekä Pohjolan Matkan bussikuski. Kultapoika totesi, kun vihdoin klo 22 jälkeen lähdettiin dallaamaan kohti pysäkkiä, että "Maailman paras reissu!". 
Fanipoika *
Lauantaina yritettiin herätä aikaisin, kun tarkoitus oli kiertää kolmosen ratikan koko reitti ympäri. Melkein niin tehtiinkin, mutta kun lapset halusivat leikkiä Kaivopuistossa, ei ihan ehditty. Haettiin liput Smurffit2-leffaan, käytiin puolisalaa Mäkkärissä, käveltiin Töölössä ja sitten pitikin jo lähteä hieman laittautumaan ja juhlimaan Ritarihuoneelle. Siellä oli nimittäin sukuyhdistyksen 80-vuotisjuhlat, ohjelmaa, illallinen ja tanssia. Lapset olivat tosi kiltisti ja saivat käytöksestään kehuja pöytäseuralaisilta. Minäkin sain kehuja omiltani ja pääsinpä myös tanssimaan :). Yhtenä ohjelmanumerona oli seuraleikki, jossa kaukaisempi sukulaispoika esitti väittämiä, joiden mukaan ihmisten tuli nousta seisomaan ja näiden väittämien mukaan oli sitten hauska katsoa, millaisia muut sukulaiset ovat. Esim. olen suoraan alenevassa polvessa suvun merkkihenkilön GG:n jälkeläinen, minulla on yöpöydällä useampi kirja, olen käynyt katsomassa jääkiekkoa, osaan soittaa jotain soitinta, olin nukkunut edellisen yön huonosti ja olen ollut joskus Karjaalla. 

Lähdettiin suht aikaisin kotiin nukkumaan, kun aamulla oli ohjelmanumerona vielä elokuviin meno. Koska ilma oli hyvä, mentiinkin kävellen ja nähtiin matkan varrella mm. Kulttuuritalo, Töölönlahti, Finlandia-talo, Kansallismuseo, Kiasma ja Mannerheimin patsas. Täti lepuutti perinteisesti elokuvan aikana silmiään ja leffan loputtua kaikki olivat Kultapoika etunenässä sitä mieltä, että jätetään joulukadun avajaiset väliin ja mennään kotiin syömään ja vähän rauhoittumaan. Yöjuna vei vieraat takaisin pohjoiseen ja vissiin meillä on jo puolin ja toisin ikävä - vaikka Pimpula meinasi sanoa, että ei tuu ikävä. Vajaan neljän viikon päästähän sitä taas nähdään.

* Helsingissä on kaikki muu parempaa, paitsi jääkiekko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, mut ei oo pakko!