torstai 21. maaliskuuta 2013

Matkapäiväkirja Part 7 St. Patrick´s Day

Ja sitten vihdoin viimeinen osa matkapäiväkirjasta näin jälkijättöisesti. Sunnuntaina satoi vaihteeksi vettä, joten heräilin rauhassa ja keitin murukahvit huoneessa, pakkasin, tsekkasin itseni ulos ja jätin laukut hotellin conciergelle säilöön. Lentokentälle kun ei ollut mikään kiire, kone oli lähdössä vasta kuudelta illalla. Reippaasti sateesta huolimatta kävelin Oxford Streetin ihan Marble Archille asti ja kävin siinä matkalla niissä kaupoissa, jotka olivat jo ovensa avanneet. River Islandissa hypistelin Ri-Rin eli Rihannan nimikkomallistoa, mutta lyhythihainen kilpikonnakauluksinen napaan ulottuva neule, jonka selkäpuoli oli avonainen ja liepeet takana solmulla, jäi kuitenkin rekkiin. 

Selfridgesillä haistelin Nicki Minajin tuoksua ja jos matkalaukku ei olisi jo ollut tupaten täynnä, se olisi lähtenyt tulkuksi työkaverille (sai tyytyä vain juorulehtiin). Lastenosastolla oli myös ihana Scotch Shrunkin t-paita!



Kaikkiin perheen pikkumiehiin kuvaus olisi kyllä mainiosti sopinut, mutta jotenkin paita olisi ollut erityisesti Kultapojan näköinen. Jäi ostamatta, sillä vaikka tavaratalo oli auki, siellä _EI MYYTY_ mitään ennen klo 12!! Kuulutuksessa kerrottiin, että olkaapa ihmiset niin hyvät vaan ja katsella rauhassa kahteentoista asti, sitten saadaan lain mukaan laittaa kassatkin laulamaan. Enpä tiiä toimisiko meillä ihan noin...
Marble Archilta takaisin kääntyessäni (juu en sitten jaksanut Hyde Parkiin) alkoi jo jalka painaa ja nälkä vaivata, joten Oxford Streetin toinen puoli jäi vähän vähemmälle huomiolle. Primarkin liikkeessä ihmettelin väkeä, joka hamstrasi keräilykasseihin vaatteita, jotka minusta muistuttivat lähinnä Oulun E-Marketin valikoimaa 90-luvun alkupuolelta ja myös rekkiesillepano oli vähän sieltä päin.. Kadulla alkoi olla jo aika paljon St. Patrick's Dayn juhlistajia, joten päätin vetäytyä nauttimaan Burger Kingiin pekonijuustohampparin ranskalaisilla. Hamppari hyvä, ranskikset ei niinkään. Sitten hotellille laukkuja noutamaan ja tubelle.

Tottenham Court Roadin asemalla oli metrolaituri mustanaan väkeä liikennekatkoksen takia, enkä laukkuineni siihen tungokseen uskaltanut tukkeeksi jäädä, vaan raahauduin sateessa seuraavalle Leicester Squaren asemalle, mistä pääsin Piccadillyn junaan ja suoraan Heathrowlle. Aikaa oli ruhtinaallisesti ja ehdin syödä ja ostaa vielä viimeiset tuliaiset sekä itselleni Escadan Cherry in the air -kesätuoksun ja uuden hienon Lontoo-aiheisen patakintaan :).

Loppuun vielä puhelimella ekana päivänä pilvikelillä otetut kuvat British Museumista, Trafalgar Squaresta, London Eyesta ja Big Benistä. Pahoittelen heikkoja kuvia, vika täysin kuvaajassa.

British Museum

Trafalgar Square
London Eye

Big Ben

Lento kotimaahan meni hyvin, vaikken saanut taaskaan nukuttua. Loppumatka Hki-Vantaalta pakkasessa ilman Heathrowlle kadonneita käsineitä bussilla ja mutkan kautta kahdella ratikalla veikin viimeiset mehut tästä reissunaisesta. Edessä nimittäin vielä 6-päiväinen työviikko... Mutta kyllä tästä perinne kehitetään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, mut ei oo pakko!