keskiviikko 23. tammikuuta 2019

Joulukuun juttuja

Joulukuussakin ehdin harrastaa flamencon lisäksi kulttuurisia rientoja useampaan otteeseen. Ryhannan kanssa käytiin katsomassa Kaupunginteatterin Pullo cavaa ja aurinkoa, joka oli positiivinen yllätys (kun usein tuollaiset etukäteen hauskaksi mainostetut jutut eivät minusta sitä ole) ja Mustan Saaran toisesta näkemisestä mainitsinkin jo aiemmin. Ässäfanin kuoroa kävin kuuntelemassa Kallion kirkon kauneimpien joululaulujen merkeissä ja monen vuoden tauon jälkeen kyllähän ne joululaulut hieman mieltä herkistivät. Samalle illalle oli buukattu Ninski-serkun kanssa vielä Yonan ja Lumos-kvartetin keikka uudessa Sofia Future Farm -paikassa Torikortteleissa ja nyt kyllä paikka oli musiikille just eikä melkein sopiva. Äänentoiston kanssa oli hieman välillä ongelmia, mutta onneksi se ei isommin keikan etenemistä haitannut.
 

Töissä olemme jatkaneet perjantain aamupalasessioita eli torikahveista on siirrytty sisätiloihin ja muutamaan otteeseen on porukalla nautittu aamiaista toimiston alakerran Picnicissä. Ai että oli hyvä piparminttu mocha latte!
 
Helsingin kummipojan äitiäkin ehdin tapaamaan Kämpin yläkertaan avanneessa sushimestassa, jossa olen nyt käynyt pariin otteeseen. Kyllä on mainiot sushit, ainoana miinuksena valtaisat ruuhkat lounasaikaan - ei meinaa nimittäin vapaata pöytää saada, jos oikein huonosti käy!
 
Joulunpyhät sattuivat kalenterissa nyt niin mukavaan saumaan, että sain vapaata melkein viikon putkeen ja ehdin oikein hyvin viettää aikaa kotona pohjoisessa. Menomatka hieman venähti, kun Helsinki Vantaalla oli joku matkatavarankäsittelyjärjestelmän bugi, joka vaikutti sekä lähtevään että saapuvaan liikenteeseen. Ouluun kuitenkin pääsin ja heti seuraavana aamuna sain pienet pojat seurakseni joulukuusta koristelemaan.
Näin kulutan aikaa
Pakkasaamu parvekkeella
Olin luvannut auttaa muutenkin joulun laitossa ja leipastiin sitten äidin kanssa korvapuusteja ja joulutorttuja sekä Nutellalla että luumuhillolla. Oikein hyvin maistuivat kaikille! Hieman jouduin jouluherkkuja syödessäni itseäni pidättelemään, ettei hyvin sujuneen namilakon lopputulos kovin olisi kärsinyt.. tulihan sitä kalaa, kinkkua ja suklaata kuitenkin vedettyä ihan tarpeeksi asti.
 
Pääsin myös näkemään ensimmäisen kerran uuden Affe-veljen perheenjäsenen eli sileäkarvaisen noutajauroksen Lucan, joka olikin varsin hurmaava. Hän oli varsin kiltti, eli totteli myös minua ja osasi hienosti antaa molempia tassuja. Lisäksi hän tykkäsi kovasti mun poninhännästä ja sohvalla istuessani yritti sitä kovasti sohvan takaa suuhunsa nyppäistä. Kultapojan kanssa ovat tosi hyvät kaverit ja myös pienet pojat alkavat pikku hiljaa häneen tottua, Nötterökin, vaikka alkuun jopa hieman Lucaa pelkäsi.
 
Mun piti yrittää lukea pyhien aikana Ildefonso Falconesin Paljasjalkainen kuningatar loppuun, mutta niin vaan sitä puuhaa oli, ettei lukemisesta oikein tullut mitään. Kaupungillakaan ei tullut pyörittyä, mitä nyt hankittiin viimeiset joululahjat lapsille ja aattona tietty käytiin hautausmaalla viemässä kynttilät isovanhempien haudoille. Tapanin iltana lensin takaisin Helsinkiin ja olihan se paluulentokin sitten tietenkin myöhässä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, mut ei oo pakko!