tiistai 17. heinäkuuta 2018

Kesähommia ennen lomia

Työpaikan vaihdoksesta johtuen mullahan ei ole tänä kesänä kuin kaksi viikkoa lomaa. Siitäpä huolimatta on ollut ihan kivaa, sillä kerrankin säät ovat suosineet ja lämmintä on piisannut. Ennen lomaa ehdin tehdä vaikka ja mitä, kävin muutamilla keikoilla ja Oulussakin jopa kahteen otteeseen! 
Öinen Kaarlekatu kotimatkalla
Suruakin alkukesään kuului, sillä perheemme koiraneiti Tilda eli Tilu eli Tilulii Tilulei eli Tilpsis eli Tilspe eli Tilpster jouduttiin nukuttamaan. Ikäähän hänellä toki jo oli ja varmasti kipujakin, mutta kyllä hieman häntä piti itkeä ja surra. 
Kitkalla kolme vuotta sitten
Pimpulan ottama kuva ennen eläinlääkärille menoa
Lämpimien kelien ansiosta olen pystynyt kävelemään työmatkat ja tietty olen kävellyt muutenkin. Kaivarin rannasta löytyvästä Helsingin jäätelötehtaan kojusta piti käydä hakemassa sitruunajäätelöä lempisämpylät eli Otzin Jessica-sandaalit jalassa. Ehdin piipahtaa myös serkun tyttären YO-juhlissa, joista palatessa sain Kilon asemalla kehut hienoista housuistani. Todellinen löytö Sevillasta viime kesältä, pulitin niistä nimittäin vain kympin!

Kesän eka Oulun reissuni tuli tehtyä Kaisaliininin kesäjuhlien merkeissä ja onneksi keli suosi myös pohjoisessa, sillä juhlat pidettiin Pyykkärillä pihalla. Viikolla ehti jo hieman ahistaa, kun vanhemmiten musta on tullut hieman erakko (enkä tykkää vieraista ihmisistä), mutta kyllähän siellä sitten oli valtavan hauskaa ja nauratti oikein kunnolla. Illan aikana kisailtiin kolmen hengen joukkueilla hernepussin heitossa, hulavanteen pyörityksessä ja musavisassa, ja pääsin sitten todistamaan kilpailuviettini heräämisen sillä seurauksella, että hulakisassa tuli tyrmäysvoitto (52 pyöritystä puoleen minuuttiin). Kyllähän mä musavisassakin loistin, ja visan yli-innokkuuteni takia mut suljettiin pois hulakisan toiselta kierrokselta - eikä tuomarille voinut valittaa. 
Miksi mulle puhuttiin turvatarkastuksessa englantia?!?
Sisko ja sen sisko hississä
Juhlittiin musta-valkoteemalla
Eikä tietty kuukautta ilman keikkoja! Yrjönkadun ja Pikku-Roban kulmaan on muutama vuosi sitten tullut G Live Lab -niminen paikka, jossa on livemusaa ja muita tapahtumia useamman kerran viikossa. Mun on pitänyt tuolla vierailla jo vaikka kuinka pitkään, mutta nyt sain vasta aikaiseksi ostettua lippuja timanttisen konseptin ansiosta. Paikassa nimittäin on kesän aikana Timanttinen keikka -otsikon alle sijoittuva keikkasarja ja nämät keikat nauhoitetaan myöhempää televisiointia varten. Kesäkuun puolivälissä kävin ensin Tuomari Nurmion Dumari ja Spuget -poppoon ja heti perään seuraavalla viikolla Laura Sippolan ja Tuki-orkesterinsa keikalla. Molemmat olivat erittäin positiivisia yllätyksiä ja jälkimmäisen aikana kävi niin, että yksi Peter Engbergin soittama kitarasoolo sai naisen kyyneliin. Toivottavasti tämä soolo nähdään myös telkkarissa (levyversio on luonnollisesti erilainen) eli pitäkää silmällä Ylen Areenan ja Teeman ohjelmatietoja loppuvuodesta ja vuodenvaihteen jälkeen. Ehkä minutkin ruudusta sitten saatatte bongata. Yritin kyllä olla nätisti. 
Vessaselfie/asukuva (Dumari ja Spuget)
Vessaselfie/asukuva (Laura Sippola)
Läksin myös juhannukseksi kotio päin tai itse asiassa otin Oulussa eli Jäälissä junamatkan jälkeen vain housujen vaihto - ja vessatauon, sillä jatkoimme Affen ja Kultapojan kanssa autolla mökille Kitkalle, missä jo vanhemmat ja Longi poikiensa kanssa meitä odottelivat. 

Ihan ok maisemat mökkirannassa
Vesisadetta oli juhannuksen ajaksi luvattu ja sitä saatiinkin, mutta onneksi poikia ei sade kalastushommissa ihan hirveästi häirinnyt, telkkarista tuli kolme matsia MM-jalkapalloa päivässä ja Pentikiltä kaikki kolme veljienpoikaa saivat omat mukit. Vietimme myös Tilun hautajaiset eli laskettiin hänen tuhkansa Cokin viereen pikkumökin rinteeseen. Tähtipoika valitsi kauppareissulla K-Market Muikusta liljat ja pojat vielä reunustivat hautapaikan ylimääräisillä kiuaskivillä. Kyllä mua vähän itketti taas.
Meillä kävi myös tosi innokas vieras eli Paltamosta kotoisin oleva naapurimökin Olli, joka hirveästi teki itseään tykö ja yritti suudellakin, mutta meidän hampaat vähän kolahtivat siinä sitten yhteen. Kultapoika ja Tähtipoika olivat Ollin kanssa hyvää pataa, mutta Hymypoika ehti hieman säikähtää häntä ja ylitsevuotavaa innokkuuttaan ensivierailun yhteydessä ja kylille mennessäkin sitten kyseli että onko siellä koiria. Toivottavasti hän pääsee tästä pienestä koirapelosta irti, kun on ne karvakaverit niin ihania. 

Juu moikku :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, mut ei oo pakko!