sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Turistina

Tukholma on yksi lempikaupungeistani ja olen menossa sinne vielä ennen juhannusta kolmeen otteeseen. Viikolla tapahtunut on ikävästi mielessä, eikä vähiten siksi, että lähes joka reissulla tulee kuljettua Drottninggatania, vaikken välttämättä Åhlensilla aina piipahtaisikaan. Tämä postaus on ollut monta viikkoa työn alla, mutta nyt vasta saan julkaistua työkiireiden ja niiden aiheuttaman väsymyksen takia (sain tietty vähän tiedusteluakin, miksi uutta juttua ei ole pukannut..). 

Käväistiin siis tuossa kuukausi sitten sukuyhdistyksen ryhmän kanssa kevätretkellä Tukholmassa. Aiempinakin vuosina retkiä on kyllä järjestetty, mutten aikataulusyistä ole mukana ollut - ja nyt kun olin itse reissua ideoimassa, katsoin jo etukäteen, että omassa kalenterissa oli sopiva aukko retkelle. Äiti lähti reissuun matkaan, lainalapsiakin olisi ollut kiva ulkoiluttaa, mutta he jäivät kuitenkin kaikki kotiin pohjoiseen. Matka alkoi jo perjantaina, kun työpäiväni päälle kokoonnuttiin porukan kanssa Kiasman kupeessa ja lähdettiin bussilla kohti Turkua, mistä jatkoimme Viikkarin Gracella yön yli Tukholmaan. 

Jälkiruoka oli aivan hyvä :)

Laivalla meille oli varattu illallinen Buffet-ravintolassa ja saatiin pitkän päivän jälkeen vatsat täyteen, mutta nopeasti piti sitten suoriutua hyttiin levolle, sillä ohjelma maissa alkoi aamuvarhaisella. Ryhmälle oli nimittäin varattu opastettu kiertoajelu Tukholmassa ja kiersimmekin aurinkoisessa mutta hieman viileässä säässä mm. Riddarholmenilla, Skeppsholmenilla ja Djurgårdenissa. Oppaamme Joel kertoi rakennusten historiasta eläväisesti ja kyllä voin tällaista rundia suositella kaikille - niin useasti kuin kaupungissa olen käynytkin, sain paljon uutta tietoa.
Gröna Lund Skeppsholmenilta nähtynä
Södermalm
Kaupungintalo ja Bellman
Olimme jo etukäteen tiedustelleet mahdollisuutta päästä tutustumaan Ritarihuoneeseen, mutta paikka oli niin täynnä tapahtumia, ettei tällaista ryhmäkierrosta siellä meille pystytty järjestämään. Ulkopuolelta saimme taloa kuitenkin ihailla.
Poikapatsas Suomalaisen kirkon takapihalla
Vanhan kaupungin kierroksen jälkeen oli jo hieman nälkä ja kylmäkin eli lounastauko oli enemmän kuin paikallaan. Äidin kanssa valittiin ensimmäinen silmiin osunut paikka eli pieni viihtyisä kahvila Stortorgetin kupeessa. 
 
 
 
 
Kun oli saatu napa täyteen sekä lepuutettua hetki jalkoja että käytyä vessassa, olikin aika siirtyä kuninkaanlinnalle, missä ensin katsottiin vahdinvaihto ja sitten siirryttiin sisätiloihin opastetulle kierrokselle. Kuvia tuli otettua kännykällä todella paljon, mutten en tohdi niitä tähän ihan kamalasti tunkea. Kannatti käydä ja suosittelen oppaan varaamista, mikäli aihe kiinnostaa. Itsehän olen ollut Silvia-fani ja kiinnostunut kuninkaallisista jo pienestä pitäen, joten voitte arvata että tykkäsin kovasti. 
 
 
 

Linnassa oli viimeistä viikonloppua esillä myös morsiuspukujen näyttely, mutta siitä lisää sitten seuraavalla kerralla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, mut ei oo pakko!