keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Toinen rykäisy Tukholman reissulta

Kuninkaanlinnan kierros päätettiin morsiuspukujen näyttelyyn, joka oli avoinna viimeistä viikonloppua. Pikkuisen kiirettä pukkasi, mutta kaikki oleellinen saatiin nähtyä. Pukujen lisäksi esillä oli muita juhla-asuja sekä kunniamerkkejä, koruja ja mitaleita, mutta kyllähän nyt oli niin hienoa päästä näkemään puvut ihan lähietäisyydeltä. Madeleinen morsiuspuku oli pieni pettymys ja helman kangas näytti halvalta ja ryppyiseltä (vaikkei sitä tietenkään ollut). Sitä vastoin tykättiin kovasti Vickanin puvusta ja erityisesti iltapuvuista, joita hän ja Madde käyttivät häitä edeltävänä iltana juhlakonsertissa. Kovin pieniä puvut myös olivat eli pieniä ja siroja ovat naapurimaan rinsessat!

 
 
Prinssi Bertilin kunniamerkkejä
Replika kuningatar Kristiinan istuimesta
 

Silvian puku
Victorian puku

Sofian puku
Madeleinen puku

Madden morsiusneitojen asut sekä hääjuhlaan vaihdettu (Silvian vanha) puku
Sofia juhlaleninki sekä morsiusneitojen asut
Lilianin puku
Kun kierros oli tehty, oltiin äidin kanssa jo lopen uupuneita. Onneksi pääsimme bussiin hetkeksi lepäilemään ja miettimään, mitä seuraavaksi. Osa porukkaa nimittäin lähti omille teilleen ympäri kaupunkia, kun taas osa halusi lähteä Vasa-museoon. Päätimmekin ajella jälkimmäisen porukan matkassa Djurgårdeniin ja museon pihassa sitten tuumailtiin, että kun tähän asti on tultu, niin samalla vaivalla voidaan kiertää tämäkin näyttely läpi. En ole aiemmin museossa käynyt ja nytkin väsyn takia kaikkein ylimmät kerrokset jäivät kiertämättä. Kannatti kuitenkin käydä, aion mennä uudelleen, sen verran mielenkiintoinen paikka oli! Kierroksen jälkeen käytiin nauttimassa herkulliset pannarit museon ravintolassa ja sitten olikin jo aika palata bussille.

Päivä oli pitkä ja jälkikäteen kännykän applikaatiosta huomasin, että oltiin kävelty päivän aikana pitkälti yli 13 kilometriä!! Laivalla (Amorellalla kun on tallella vielä tapasravintola) vedettiin kahteen pirkkoon kunnon tapaslautaset nollaoluiden kanssa ja jo uni maistui...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, mut ei oo pakko!