torstai 2. maaliskuuta 2017

Flamee

Tämän vuoden flamencofestarit olivat ja menivät muutama viikko sitten. Avajaisklubilla pääsin tällä kertaa jälleen myyntipöydän taakse kauppaa tekemään ja tulipa siinä jutusteltua yhden jännän miehen kanssa tovi siihen malliin, että yksi kaveri kysäisi ´onko tää sun mies´. No ei ollut :)

Klubi oli jälleen loppuunmyyty ja tunnelma illassa varsin leppoisa ja mukava, vaikka esitysten laatu hieman heittelehtikin. Oli kuitenkin ilo kuulla useampaakin laulajaa ja nähdä tuttuja tanssikavereita lavalla. Pikkuisen jäi kutittelemaan, että pitäisikö sitä meidän porukalla valmistella tuleville klubeille pari biisiä - jää vielä nähtäväksi.

Festareiden aikana kävin katsomassa toistamiseen Replaying Silence -esityksen, josta kyllä edelleenkin tykkäsin, vaikka looppien kanssa oli nyt hieman ongelmia ja rytmi osassa biisejä jäi ontuvaksi. Väliajan jälkeen esitetty kunnianosoitus Fernándezin flamencoperheelle oli perussettiä, jonka sitten kruunasi ihanan Maija Lepistön ihana tanssi. Ai että oli naisellista ja kuitenkin vahvaa työskentelyä batan ja huivin kanssa.
Vessaselfie Kanneltalon sinisestä valosta
Festareiden tanssikurssit jäivät minulta tällä kertaa väliin, mikä ei yllättäen edes suuremmin harmittanut. Pääesitykseen olin saanut ilmaisen lipun kiitoksena flamencoyhdistyksen lehteen tekemästäni työstä (olen siis oikolukija) ja suoraan lauantain treeneistä pikasuihkun jälkeen kiiruhdin Savoy-teatteriin, VIP:inä eturiviin. Nyt kävi sitten Losat eli Nino de los Reyes ei onnistunut tuottamaan wau-elämystä kuin yhdessä biisissä hetkellisesti. Esitys oli mielestäni dramaturgisesti tylsä ja perustui samojen maneerien eli voimallisen rynttäyksen toistoon. En myöskään juuri perustanut bändistä (sähköbasso flamencossa yäk), mutta laulaja Ismaelista sentään tykkäsin ja häntä olisin voinut kuunnella enemmänkin.

Vertauksena tuli nähtyä Lontoon flamencofestareilla esiintyvän ja viime vuonna Losan kanssa Suomessakin tanssineen Jesus Carmonan Morenon Impetu´s -esityksen promoklippi (ks. alla), jota olen tsuumaillut useaan otteeseen. Tällaista tanssia on ilo katsoa ja harmi vaan, että on kyse noin isosta ryhmästä, esitystä ei todennäköisesti tulla Suomessa näkemään.


Ryhmätreenejä on ollut jo muutamia, porukkaa paikalla enemmän ja vähemmän.. viime viikolla vedettiin kontrollerin kanssa parin tunnin treeni kahteen pekkaan, mutta saatiinpa siinä muisteltua viikkotuntienkin uusia kuvioita hieman ja tehokasta oli. Huhtikuun puolella alkaakin sitten tiiviimpi treenaaminen ja toivottavasti porukkaa on silloin jo paremmin paikalla. Ja mikä tärkeintä, kohta pääsee taas tilaamaan ja sovittelemaan uusia esiintymisasuja ja ehkä uudet kengätkin pitäisi vielä hommata...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, mut ei oo pakko!