perjantai 11. maaliskuuta 2016

Minä osaan!

Aikaisemmissa postauksissa lyhyesti mainitsin ajatuksen tasolla käynnistämästäni DIY-projektista. Nopean fundeerauksen tuloksena kävin viime viikolla sitten tuumasta toimeen ja lopputulema on tässä - sängynpääty!
Kuvassa oleva liimapistooli osoittautui turhaksi ostokseksi
Kaikkihan lähti liikkeellä ostamistani Pentikin tyynynpäällisistä, ja kun samaa Salonki-kuosia oli tarjolla myös metritavarana, rupesi ajatus askartelusta itämään pääkopassa. Olin kyllä katsellut päätyjä jo valmistavarana huonekaluliikkeiden sivuilta, mutta täysin mieleistäni mallia ei löytynyt, puhumattakaan hinnoista. Sisareni ehdotti oppilastyönä teettämistä, mutta sopivan alan laitoksen etsiminen ei houkutellut. Työpaikan aamukahvipöydässä tuli askartelemisesta muutenkin puhetta ja kun siellä oli parikin hyvää ideaa, täti-ihminen pisti toimeksi.
 
Paras idea tuli meidän visualistilta Tarzalta, jonka vinkistä sain päädyn rungoksi roskiin menossa olevia ns. kapalevyjä viisi kappaletta. Onneksi olivat sen verran kevyitä, että sain ne yhteen maalarinteipillä kiinnitettyinä raahattua bussissa kotiin (seuraavana päivänä olivat käsivarret hieman hellinä silti). Kiinnitin levyt tiiviisti toisiinsa kaksipuolisella teipillä ja verhoilin päädyn taustapuolen juuttikankaalla. 
Tämän jälkeen viritin Etolasta mittojen mukaan leikatun 5 cm paksuisen vaahtomuovipalasen pehmusteeksi ja sen päälle vielä ekstrakerrokseksi verhoiluvanua. Sitten ei muuta kuin silitetty päällikangas tiukasti päälle ja pääty oli valmis!
 
Minusta ihan kelpo tuotos ihmiseltä, joka ei välttämättä se ihan kaikkein kätevin emäntä ja Strömsö-tyylin näpertelijä ole.. 

Materiaalit ja tarvikkeet:
5 kpl sopivan kokoisia levyjä (vaneri tms., itsellä 120*120cm kapalevyt)
juuttikangasta 
verhoiluvanua (Eurokankaasta vanu + juuttikangas yht. n. 12€)
varsinainen verhoilukangas, tässä Pentikin 150cm lev Salonki 26€/m 
5 cm paksu vaahtomuovi mittojen mukaan (Etola n. 43€)
tukevaa kaksipuoleista teippiä, niittipistooli   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, mut ei oo pakko!