keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Laivalla jälleen

Viime viikolla kävi niinkin hupsusti, että ostin kukkia kotiin - sitä ei kovin usein tapahdu. Onneksi jätin vaaleanpunaiset tulppaanit ostamatta, sillä en löytänyt mistään Sarpanevan maljakkoa, johon ne olisin voinut tyrkätä. Mulla siis saattaa olla vielä vinttikomerossa laatikollinen keittiö- ym. tavaraa kirjojen ja levyjen lisäksi. Ehkä nyt pääsiäisen aikaan saisin järjesteltyä tavaroita ja aikomuksissa olisi ainakin tyhjentää vaatekaapin sisältöä, kun sieltäkin löytyy tavaraa, mitä ei ole kuukausiin (ellei jopa vuosiin) kaivannut tai tarvinnut..
Käväisin perjantaina ennen iltavuoroon menoa Ted Bakerin ystävämyynnissä, mutta jouduin poistumaan sieltä erittäin poikkeuksellisesti tyhjin käsin, kun porukkaa oli ihan hullun kiilto silmissä liikenteessä, eivätkä mun hermot kestäneet sitä tungosta! Ajattelin yrittää käydä siellä vielä lauantainakin, mutta kun jouduin heti aamusta tekemään pienen työperäisen keikan keskustaan, kotiin päästyäni päätin vain nauttia rauhallisen aamiaisen ja ruveta pakkaamaan risteilyä varten.

Helmikuisesta bloggaajatapahtumasta sain kiitoslahjaksi voucherin Siljan risteilylle Tukholmaan ja tanssikaveri Ässä-fani lähti reissulle kaveriksi. A-luokan hytti tv:n kera oli varattu jo hyvissä ajoin ja perjantaina buukkasin meille vielä pöytävarauksen laivan Grande Buffet -ravintolan ekaan kattaukseen valmiiksi. Tuttuun tapaan napa ahdettiin jo alkupaloista niin täyteen, että lämmin ruoka jäi kokonaan maistamatta ja hädin tuskin jaksettiin laivan tapahtumia katsoa. Hyvää siis oli ja jälkkäriksi vedettiin iso pehmikset kastikkeen kera!

Tortillat!
Laivan kannella esiintyi mennen tullen alkuillasta ranskalainen akrobaatti Roman ja olihan se hienoa katseltavaa. Laitoin videon pätkää pohjoiseen Pimpulalle, joka vallan myös tykkäsi.
 
 
Romanin ihastelun jälkeen kierrettiin kaupat lyhyesti läpi ja mentiin sitten yökerhoon katsastamaan streetdance-esitys ja otettiin samalla yhdet drinksutkin. Yökerhosta piipahdetiin vielä karaokessa, missä pääasiassa ruotsalaiset olivat valloittaneet mikrofonin lisäksi myös tanssilattian. Joku Stefan-niminen jeppe kävi vetäisemässä takavuosien Vanilla Icen hittibiisin Ice Ice Baby melkein paremmin kuin alkuperäisen. Tulihan sieltä myös Herreysin Diggiloo, Diggiley!
 
Lauantaina maihin päästyämme mua pikkuisen jännitti kaupunkiin siirtyminen, kun ei enää ollut varmoja muistikuvia Tukholman metrolla liikkumisesta. No, terminaalista saimme kätevästi liputkin ostettua ja talsimme suoraan Gärdetin asemalle. Viikolla luvattua lumisadetta ei onneksi tullutkaan, joten raikkaassa kevätilmassa käppäiltiin kaupungilla. Aamupala vedettiin Östermalmilla Baressossa ja hetken aikaa pyörittiin niillä hoodeilla ennen kauppojen aukeamista. Ässä-fanilla olisi ollut mielen päällä tanskalaiset Melting mugit, mutta niitä myyvät kaupat olivat nettisivujen mukaan sunnuntaisin kiinni. Löytyihän sitä shoppailtavaa muutenkin eli Zara Homen, Sephoran ja Victoria´s Secretsin pussukoiden kanssa palattiin kaupungilta terminaaliin.
Östermalmin asemalta
Laivalle päästyämme oli yllättäen jälleen nälkä eli juustohampurilainen ranskalaisilla teki enemmän kuin kauppansa. Pikaisesti piipahdettiin hankkimassa vielä tuliaiset ja sitten maha täynnä hyttiin. Eipä siinä sitten silmä juuri enää auki pysynyt ja taisinkin nukahtaa kesken illan elokuvan Thorin. Just hyvä näin tälläkin reissulla eli mainiota seuraa, ruokaa, kivat ostokset ja unta palloon!


Omat ostokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, mut ei oo pakko!