torstai 10. joulukuuta 2015

Keikutti kyllä

Sain houkuteltua Ässä-fanin pienelle pikkujouluristeilylle eli käytiin todella nopeasti kääntymässä Tukholmassa. Nopeasti senkin vuoksi, että kovan tuulen takia laiva oli menomatkalla kolme tuntia aikataulusta myöhässä ja maissaoloaikaa oli vain kolmisen tuntia. Kiitos Postafenin runsaasta keikkumisesta huolimatta ei meistä kummallekaan tullut huono olo ja melkein saatiin nukuttuakin. 
Menomatkalla nautittiin tapakset (erityisesti peura oli hyvää) Gabriellan ravintolassa ja kamala mikä pettymys, mukavat tarjoilijat kertoivat, että laivaa uudistetaan kevään telakalla olon aikana ja tapasravintola ei enää sellaisenaan tule jatkamaan. Just niiden takia oon nimenomaan tästä laivasta tykännyt, plus tietty siitä, että isoissa sisähyteissä on telkkari :)
 
Pikkaisen kiire ehti kuitenkin maissa tulla, mutta laivayhtiön myöhästymisen vuoksi tarjoaman brunssin jälkeen kun napattiin bussi Cityterminaaliin, ehdittiin noutaa luvatut nikotiinituliaiset ja kävellä muutamat täsmäkohteet läpi. Moodissa yritettiin pitää vessabreikki, mutta muutkin olivat löytäneet paikan ja jonoa riitti. Ei auttanut kuin pidätellä laivalle asti..
Moodin jouluvalot
Vanhan kaupungin Stortorgetin joulumarkkinatkin käytiin kiertämässä, mutta niin kuin Ässä-fani totesi, pelkästään niiden takia ei kyllä Tukholmaan kannata lähteä. Tungoskin siellä oli.
Rikkoutunut rakas Tukholman tuliainen
 
Kaikkein tärkeintä ostosta piti alkavassa tihkusateessa vanhan kaupungin turistikrääsäliikkeistä oikein urakalla metsästää. Veljien pojat olivat olleet mummulla hoidossa Kultapojan kotona ja siellä leikin tiimellyksessä Kultapojan Tukholman tuliainen oli saanut iskua sen verran, että rikkihän se oli mennyt. Suru oli suuri ja äidillekin oli lähtenyt itkuista puhelua, ja pohjoisesta tuli kuvan kanssa pyyntö, josko kummitäti löytäisi uuden vastaavan tilalle. Onneksi löytyi, ja myös pienet pojat saivat kumpikin omat tuliaiset.

Paluumatkalla laivalla juhlistettiin itsenäisyyspäivää ja istuimme yökerhon soffalla seuraamassa linnan juhlien kättelyä drinksun äärellä - Ässä-fanilla tarjousskumppa ja mulla rouheasti tuopillinen Nikolaita. Pidempäänkin oltaisiin viihdytty, mutta katselu keskeytettiin iltatanssien takia. Noh, mentiin sitten pizzalle, mikä maistuikin ilman aurajuustoa tosi hyvältä, ja jatkettiin juhlien seuraamista hytin telkkarin välityksellä. Kova länsituuli keikutti palatessakin, mutta onneksi päästiin turvallisesti takaisin Helsinkiin. Oli meillä lystiä ja Ässä-fani lupasi lähteä kaveriksi toistekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, mut ei oo pakko!