tiistai 14. huhtikuuta 2015

Kyyneleitä leffassa

Kun olen yrittänyt hillitä erinäisiä osteluhalujani, jätin kevään Hullujen Päivien shoppailutkin pakollisiin kosmetiikkahankintoihin sekä Finnkinon sarjalippuihin, jotka flamencon ohella ovat kyllä mun mielenterveyden kannalta eri tärkeitä. Tekee niin hyvää saada ajatukset töistä ja muista mieltä vaivaavista asioista ihan muualle; pitää vaan huolehtia siitä, ettei valitse ahistusta aiheuttavaa elokuvaa, sillä niinkin on joskus käynyt. Töissä ja toisaallakin ihmettelevät sitä, että käyn leffassa yksin, mutta yksin teen kyllä paljonkin juttuja. Vähän pakko.
Flamencoyhdistyksen salilla hikitreenin jälkeen 

Pääsiäisen vietin siis ihan kotosalla, enkä mennyt käymään kotona pohjoisessa. Kävin kävelyllä, treenasin flamencotekniikkaa parina päivänä ja näin ihan vain muutaman elokuvankin. Katsottua tuli viikon aikana Kingsman, American Sniper, Miekkailija ja Kaiken teoria, joita kaikkia suosittelen kyllä lämpimästi, vaikka hieman erilaisia leffoja olivat. Kingsmanissa oli pari suosikkia eli Colin Firth ja Jack Davenport, jonka hahmo tosin heitti henkensä heti leffan alkuhetkillä (sorry spoileri) ja loppupuolella ihan vallan nauratti ääneen. Samuel L. Jacksonkin teki herkullisen roolin tässä hassussa toimintaelokuvassa. American Sniper taas oli tositapahtumiin perustuva Clint Eastwoodin tuorein työ, joka ei nyt ihan noussut Armottoman tai Gran Torinon tasolle, vaikka hyvä olikin. Tarkka-ampujaa esittänyt Bradley Cooper, josta en ihan kamalasti perusta, oli kyllä ihan jees ja kyllähän tämänkin leffan aikana piti pikkuisen pillittää.

Miekkailijakin perustui tositapahtumiin kertoen Neuvosto-Viron ajasta ja pikkukouluun opettajaksi menevästä miehestä, joka onnistuu saamaan oppilaat kiinnostumaan miekkailusta. Näin leffan Maximissa, joka on kyllä oikea paikka juuri tällaisille elokuville. Klaus Häröllä on jotenkin niin ihmisläheinen tatsi ohjauksissaan; muistan sellaisenkin tuotoksen kuin Äideistä parhain - ai että itketti! Näitä tositapahtumiin perustuvia elokuvia on ollut paljon viime aikoina teattereissa (myös The Imitation Game, jossa Benedict Cumberbatch aina yhtä vakuuttava ja Keira Knightley jopa enemmän kuin siedettävä) eli sellainen oli Kaiken teoriakin kertoen Stephen Hawkingin elämästä. Eddie Redmayne sai tästä ihan oikeutetusti miespääosa-Oscarin. 

Ässä-fanin kanssa käytiin pääsiäissunnuntaina kuuntelemassa hieman livemusiikkia eli pistäydyttiin On The Rocksissa Hemma Beastilla. Porukkaa oli kuin pipoa ja onneksi oli hankittu liput ennakkoon ja oltiin jonossa hyvissä ajoin, joutuivat nimittäin jättämään porukkaa ulos. Ei nyt ehkä ihan niin riemukasta menoa ollut kuin joskus takavuosina, mutta kyllä tarpeeksi kivaa kuitenkin.
Hemma Beast
Lähestyvä putkiremontti on pakottanut mut siivoamaan nurkkia ja UFF on saanut vaatteita ja kenkiäkin keräyslaatikkoonsa. Löysin myös muutamia rakkauskirjeitä (kyllä, monikossa ja jopa kahdelta eri henkilöltä!), jotka aiheuttivat pienen naurukohtauksen ja hieman myötähäpeääkin.. Kirjahyllyn sorttaaminen on vielä aivan alkutekijöissään, mutta muutamat muuttolaatikot olen jo hankkinut ja ensi viikolla pääsen käymään evakkoasunnossa paikkoja vähän vilkaisemassa. 

Nyt kuivaan silmät (tuli yllättäen tekstari, joka sai kyyneleet ilmoille) ja lähden taas treenisalille. Muuten en taida vapaapäivänä kamalasti ihmisten ilmoille kehdata, sillä eilisen Kärppä-matsin jännitys sai taas vaihteeksi vasemman silmän verisuonen sanomaan poks...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, mut ei oo pakko!