maanantai 12. toukokuuta 2014

Uneton höpöttäjä

Lauantaiaamu valkeni ikävän harmaana ja viileänä, mutta olin siitä huolimatta liikkeellä jo ennen aamukahdeksaa, suuntana Hakaniemen kauppahalli ja aamupalatreffit vanhan työkaverin kanssa. Toista tuntia siinä turistiin ja vaihdettiin kuulumiset eli oikein kunnolla läyryttiin. Kotiin päästyäni imuroin viikon sisällä jo toistamiseen ja sitten vielä silitin puhtaat pyykit. Silittäminen ja tiskaaminen ovat mieluisimmat kotityöni, muulla siivoamisella ei nyt niin olisi väliä, mutta vähän oli pakko, kun odotettu toispaikkakuntalainen vieras näin asiasta tehden tuli kuin tulikin kylässä käymään. Loppupäivä meni sitten jääkiekkoa ja Euroviisuja puolella silmällä vahdatessa, kun olin niin kovin väsynyt, perjantaikin meni nimittäin yötä myöten lätkän parissa. Tykkäsin viisuissa kovasti Conchita Wurstin ja Hollannin kappaleesta sekä myös Norjan balladista, jonka mielestäni kuitenkin laulaja onnistui pilaamaan, hieno melodia olisi vaatinut kyllä paremman laulajan. Softenginen pojat pärjäsivät ihan hyvin, mitä nyt en itse henkilökohtaisesti tykännyt laulajan äänestä ja lavapresenssistä yhtään enkä myöskään hänen englannin ääntämisestään.. 

Sunnuntaiaamuksi olin vaihteeksi varannut pyykkituvan heti aamukahdeksaksi, luonnollisesti, ja kun olin saanut pyykit pestyä ja vedettyä pienet väliunoset, läksin kävelylle kohti Tennispalatsia. Mieliala oli kevyesti melankolinen ja siihen kun kuuntelin vielä Spotifysta Pepe Willbergin uutta levyä, niin vallankin piti pillittää kävellessä. Kyllä on muuten sangen hiano levy ja mulla on ostoslistalla myös lippu Helsingin Juhlaviikkojen Huvila-teltan konserttiin elokuun lopulla. Kävin katsomassa Wes Andersonin elokuvan The Grand Budapest Hotel ja nautin kovasti. Ralph Fiennes Monsieur Gustavena on kyllä niin näkemisen arvoinen ja elokuva oli muutenkin täynnä kiinnostavia hahmoja ja näyttelijöitä (mm. Adrian Brody, Willem Dafoe, aina ihana Edward Norton, Bill Murray, Harvey Keitel, Fisher Stevens etc.). Enempiä juonesta paljastamatta suosittelen tätä aikuisten satua kaikille. Takaisin kotia kohti kävellessä melankolia pääsi taas yllättämään, joten mun piti hakea oikein kunnon pizza pientä lohtua tuomaan, kylläpä maistui pitkästä aikaa hyvälle, kun yleensä syön kaupan pakastepizzoja pahimpaan nälkään.. Pizzan jälkeen lilluttelin tunnin kookoksen tuoksuisessa vaahtokylvyssä lukemassa Feast for Crow´sia, alan olla jo loppupuolella! Illemmalla ei sitten mikään auttanut, kun Leijonat hävisivät MM-turnauksessa myös toisen pelinsä (nähtävissä perinteistä valmentajan ja sitä mukaa myös koko joukkueen täydellistä jäätymistä).. Venäjän toisen maalin jälkeen siirryin katsomaan Ruotsi-Tsekki -peliä (Jaromir!) ja sen päätyttyä kuuntelin Teemalta Musen Rooman keikkaa viime kesältä, kunnes uni tuli.

Tänään taas keikkaa pukkaa eli treeneistä hopihopikiireellä kohti Hartwall Areenaa Justin Timberlakelle. Lounaspöydässä töissä juttu oli taas kovin lennokasta ja määhän lupasin näyttää Justinille tissit. Tarkemmin ajateltuna ei ehkä kuitenkaan kannata, kun ollaan yläkatsomossa, ei se niitä sieltä näe..
Mun oletusasetuksissa on automaattinen sanamuunnosgeneraattori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, mut ei oo pakko!