tiistai 2. heinäkuuta 2019

Pääsiäinen Köpiksessä

Taas on tyystin jäänyt raportoimatta kaikenlaiset kuljailut, joten yritän tässä nyt palata keväisiin reissutunnelmiin. Vietin nimittäin pääsiäisen ihan itekseni Kööpenhaminassa, jonne alun perin piti lähteä vain Rufus Wainwrightin konserttia varten, mutta kun hokasin sen olevan pitkänä perjantaina, syntyikin ajatus siitä, että olisin koko pyhän reissussa. Finnairilta löytyi pisteiden jälkeen erittäin sopuhintaiset lennot kiirastorstaista toiseen pääsiäispäivään (110€ muistaakseni), joten ostin nekin elokuussa heti keikkalipun hankittuani. Hotelli olikin sitten vastaavasti kalliimpi, vaikka puljailin varauksen kanssa niin, että lopulta helmikuussa peruin jo tekemäni varauksen ja tein heti uuden, jonka samalla maksoin - näin säästyi 150 euroa.. 

Valkkasin hotellin Kööpenhaminan keskustan ulkopuolelta Amagerbron puolelta, sillä se oli lähimpänä konserttitaloa, mutta silti lyhyen kävelymatkan päästä keskustasta. Radisson Blu Scandinavian 25. kerroksessa sijainnut huoneeni oli siisti ja sopivan kokoinen, aamupala runsas ja myös italialainen ravintola ok (vaikka siellä lounastettuani tarjoilija ei suostunut ymmärtämään, että nälkäinen nainen voi haluta syödä sekä salaattiannoksen että päälle vielä hampurilaisateriankin). 
 
 
Sää todella suosi koko reissun ajan eli aurinko paistoi ja oli mahtava kävellä pitkin kaupunkia. Kaupat olivat avoinna vain lauantaina, joten shoppailua en päässyt harrastamaan, mutta museoissa sitä vastoin tuli käytyä ihan urakalla.
Royal Danish Playhouse
Kartasta olin ensin silmäillyt, että Pieni merenneito olisi hieman liian kaukana jalan käydä kuikuilemassa, mutta kun pitkänperjantain sää oli upea, niin mikäpä siinä oli kävellessä. Päivän aikana tulikin käveltyä 17,5 kilometriä!
 
 
Kastellet
  
 
 
 
 
Olin hankkinut etukäteen Copenhagen Cardin, jolla oli kaupungin joukkoliikenteen lisäksi ilmainen sisäänpääsy suurimpaan osaan museoista, ja tein jo kotona listausta paikoista, joissa haluan reissun aikana käydä. Juutalaismuseo oli vähän piilossa korttelin sisäpihalla, mutta löytyi sentään ja vierailun veroinen paikka. 
Kierkegaard
 
Lisää tarinaa reissun päältä, kun taas kerkiää kirjoitella.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, mut ei oo pakko!