maanantai 16. huhtikuuta 2018

Flunssa, ruokaa ja vaikka mitä muuta

Talviloman jälkeen jouduin uuden puhelimen hankintaan, sillä jo ennen lomalle lähtöä työluuri mykistyi mystisesti ja oma puhelin talvilomalla koki sen verran kovia, että etulasi lähti irvistämään. Pienen googlailun jälkeen valitsin tulevaksi luurikseni iPhonen 6S-mallin, jonka sain jopa itse ihan toimintakuntoon. Nyt mulla on muistiakin hieman reilummin, joten saan tallennettua kuvia ja videoita aiempaa paremmin.
Uusi kapula vielä paketissa
Täysin ilman kevätflunssaa en sitten kuitenkaan minäkään selvinnyt, sillä ihmeellinen räkätauti ilmaantui mallia yön yli. Yritin lääkitä itseäni sinkillä ja C-vitamiinilla, mutta puolisentoista viikkoa silti kesti ennen kuin tunsin olevani jälleen täydessä terässä. Lämpö nousi vain yhtenä päivänä yli 37, mutta voi pojat, miten oli veto pois ja joka paikkaa kolotti silmämunia myöten. 
 
Treenikertoja vai muutama väliin, kun esim. yhtenä päivänä jaksanut edes tehdä ruokaa ja Hese-reissu vei loputkin voimat,  joten ehdin tutustua töiden kautta tehdyn Firstbeat-mittauksen tuloksiin. Firstbeatissa pidetään sykettä mittaavaa laitetta ylävartaloon kiinnitettynä kolmen vuorokauden ajan. Mittausjaksoon suositellaan sisältyvän kaksi työpäivää sekä yksi lepopäivä, jotta stressin, palautumisen ja unen suhdetta pystyy järkevästi vertailemaan. Itselläni suurin kiinnostuksen kohde oli flamencotreenien kropalle aiheuttama rasitus ja siitä palautuminen, joten pistin mittarin rintaan torstai-aamuna, jolloin mittausjakson ns. lepopäivä oli lauantai kolmen tunnin treeneineen. Kun mittarin sai kiinni kroppaan, se unohtui varsin äkkiä (mitä nyt itse heräsin ekana yönä siihen, että anturi irtosi), eikä se haitannut elämää lainkaan. Jakson jälkeen laite lähetettiin eteenpäin tietojen purkamista ja analysointia varten, minkä jälkeen sain sähköpostiini palautteen hyvinvointianalyysin muodossa. 
Tämähän oli varsin mielenkiintoista, sillä käppyröistä kävi ilmi mm. työmatkaliikunnan hyötyvaikutukset, ts. kävelykin kannattaa! Lisäksi mulla esiintyi rasituksesta/työpäivän aiheuttamista stressitiloista palauttavia hetkiä ihan itse työpäivänkin aikana, ja työpäivän jälkeinen palautuminen alkoi mittausjakson aikana heti kotiin päästyni jatkuen aina aamuherätykseen asti! Mittausjakson lauantaiaamun pyykkitupavierailut ja kävelyt yläkerrasta kellariin näkyivät hyötyliikuntana, samoin vajaan puolen tunnin kävely treeneihin. Itse kolmen tunnin flamencotreeni menikin sitten heittämällä merkittävästi aerobista kuntoa parantavan treenin puolelle ja tuloksissa näkyy myös lyhyet palauttavat hetket treenin aikana - lisäksi mittari vallan sekosi välillä johtuen siitä, että se ensinnäkin irtosi kertaalleen hikisestä yläkropasta ja varmasti myös siitä, että sykevaihtelut treenin sisällä ovat välillä melkoiset. Mittauksessa tuli myös todistettua se, että tanssi jatkuu myös öisin eli keho on rasittuneessa tilassa tuollaisen kolmen tunnin rykäyksen jälkeen pitkälle aamuyöhön, eikä normaalia unenaikaista palautumista tapahdu. Palautteen kanssani läpikäynyt personal trainer vertasikin tuota rasitustilaa jääkiekkoilijoihin, joilla palautuminen ottelun jälkeen alkaa vasta 4-5 aikaan aamuyöstä. Voidaankin täysin unohtaa höpöpuheet siitä, ettei tanssiminen voisi muka olla urheilua - flamenco ainakin voi! Jos tuollainen hyvinvointianalyysi kiinnostaa, käy ihmeessä tutustumassa Firstbeatin sivuihin. Analyysin voi tilata itselleen tai vaikka lahjaksikin.
Nykyinen työnantajani panostaa paljon työtyytyväisyyteen ja henkilöstön hyvinvointiin, mikä on ihan mahtava juttu. Itse kannoin oman korteni kekoon hommaamalla kaikkien työpöydälle pääsiäisen alla Kinder-munat ja sopimalla kahvimaistatuksesta kotimaisten pienpaahtimoiden kahveja kauppaavan Slurpin kanssa. Pääsimme maistamaan erilaisia kahveja ja tee-sortteja, ja päädyimme myös tilaamaan konttorin kahviautomaatteihin uudet pavut, jotka on paahdettu meidän toiveidemme mukaisesti. Teetoimitus jo saatiinkin, mutta kahveja vielä odottelemme, pitää myös kuluttaa pois kaupasta ostetut pavut ensin. 
 
Näkymät rappukäytävästä sisäpihalle
Pääsin vihdoin kokeilemaan Sushirullenia ihan täällä stadissakin ja voi pojat, miten hyvää oli! Toki tuollainen neljän rullan setti iltaa vasten oli pikkuisen överit, mutta kun loppuiltana ei tarvinnut kuin maata oman vatsansa vieressä, niin mikäpä siinä. Olen yrittänyt aloitella herkkulakkoa, mutta ei se oikein ole onnistunut. Erityisesti olen nyt ihastunut Pätkikseen suklaalevyn muodossa, eikä siinä ole muuten mitään vikaa kuin että levy on pikkaisen liian pieni. Onkin tullut tavaksi syödä kaksi 100 gramman levyä kerrallaan, kun yhdestä tulee vain paha mieli... vastaavasti olen yrittänyt syödä muuten terveellisesti eli yleensä töissä vedän lounaaksi keiton tai salaattia viilin kera. 
Ässä-fanin kanssa treenin jälkeisellä lounaalla
Kokkaaminen on lähes kokonaan jäänyt, eikä viimeksi tekemäni pasta bolognese oikeastaan ollut edes hyvää.. sitä vastoin tein ensimmäistä kertaa eläissäni pannukakkua, joka kyllä maistui mulle! Ehkä en ota tätä onnistumista kokonaan omalle kontolleni, sillä netistä löytämäni resepti oli maailman parhaalle pannukakulle. Ihan tuli pannukakun näköinenkin tuotos :)
Pääsiäissunnuntaina läksin vaihteeksi Tukholmaan risteilylle ilman sen kummempaa agendaa. Sää oli ihan ok kävellä ja pällistellä, mutta palasin kuitenkin hyvissä ajoin laivalle lepuuttelemaan. Siskonlapsille hankin toivotut tuliaiset eli hajuja loppuneiden tilalle, mutta muuten mitään isompaa shoppailun riemua en kokenut. Lueskelin tuttuun tapaani hytissä ruotsalaisia juorulehtiä sekä vaihteeksi ihan kirjaakin; mukanani oli Tommi Kinnusen Lopotti, jonka sain hyvään vauhtiin. Onhan tässä jo taas seuraava reissukin lähestymässä eli vappuaattona on edessä Viikkarin tarjoama synttärilahjareissu, jonka lisäksi on pari muutakin Tukholman matkaa jo valmiiksi kiikarissa: elokuun vikana viikonloppuna lähdetään vanhan työkaverin kanssa tarkistamaan ruotsalaisbändin G.E.S:in nykykunto Skansenille ja lokakuussa taas on Shania Twainin vuoro.
Tuoksuvia tuliaisia
Uudet Guessin arskat Stockalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, mut ei oo pakko!