sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Spring Break

Käytiin työporukan kanssa kauan kaivatulla ja kovaan tarpeeseen tulleella rentouttavalla kevätretkellä. Matkaan pääsy oli monen mutkan takana. Ensiksi koko reissu oli vaarassa peruuntua, kun alunperin varaamamme risteily meni mönkään Viikkarin myytyä Isabellan pois. Saimme tilalle Hki-Sthlm-Hki -risteilyn ja kerkesin jo iloita, että pääsen käymään vastikään avatussa Sephoran myymälässä Biblioteksgatanilla. Väärin luultu - Gabriellan telakointi venyi pitkäksi ja risteilymme oli peruttu. Työkaverit eivät tästä kuitenkaan lannistuneet, vaan saivat kuin saivatkin hankittua tilalle korvaavan risteilyn uudenuutukaisella Gracella, kaksi viimeistä hyttiä! Lähtö oli Turusta, joten pääsimme matkaamaan myös junalla.
Turuus istuttiin Koulun pihalla nauttimassa hetkittäisestä auringonpaisteessa sekä kylmistä juomista, minkä jälkeen siirryttiin satamaan. Päästiin onnellisesti laivaan ja heti kohta olikin jo buffet-illallisen vuoro. Aiemmista reissuista oppineena keskityin nyt vain alkupalapöytään ja sielläkin kalapuoleen, sillä se on ainoa keino välttyä ähkyltä. Vieruskaverini Kihara-Esuli uhkasi syödä koko reissun 'v***u salaattia', mutta söi kyllä muutakin, jälkkäriksi jopa jätskiä (se ei näy meissä). Ihasteltiin Turun saaristoa, Mr. Romance kertoi Korppoosta ja Sbutler eli Janus näppäsi kuvan kauniista maisemasta laskevan auringon kera.

Loppuilta sujui laivan menomestat tarkastaessa. Yökerhossa esiintyi koodinimi Gulliver eli Gary Revel Jr. ja kyllähän esim. Bryan Adamsin Everything I Do (I Do It For You) kuulosti hyvältä. Mr. Romance oli vauhdissa, Kihara-Esuli päästeli höyryjä tanssilattialla, vaikkei Gary edes vetänyt ACDC:tä ja minäkin pääsin joraamaan Januksen ja matkanjohtajamme kanssa Euphorian tahdissa. Täti-ihminen väsähti ensimmäisenä ja vetäydyin hyttiin kahden maissa aamuyöstä.

Lauantaiaamuna heräiltiin rauhalliseen tahtiin ja kaupassa käynnin jälkeen nautittiin puolella porukalla aamiasta kymppikannella Mr. Romancen vielä torkkuessa ja Esulin jatkaessa tuliaisostosten tekoa. Lounaalle meillä oli varaus laivan A la carte -ravintolaan. Kylläpä maistui.




Kotiinkin päästiin väsyneinä mutta onnellisina eli reissu vastasi tarkoitustaan. Kivaa oli, naurua riitti ja sain päikkärien yhteydessä vähän lämpöä. Propell, Wendy, bearnaiset, lusikka, kaivattuni, mä diggaan niistä kaikista! Ilman käsiä! Tauski! Jeti! Siistii! Tää on just mun ongelma!

Kun matkassa on ollut rotissöörejä, tulee ruuasta ja juomasta puhuttua aika lailla, vaikken itse mikään varsinainen kulinaristi olekaan. Laivalla herkuttelun jälkeen sama vaihde jäi päälle ja piti käydä kaupassa. Sieltä lähti mukaan kovasti kehuttua Kolmen kaverin jäätelöä. Vadelma-valkosuklaa oli nannaa - kiitokset vinkistä Kihara-Esuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, mut ei oo pakko!